4. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundský ragú
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundský ragú je luxusní recept, který vás okouzlí svou bohatou chutí a jemně rozplývajícím se masem. V tomto receptu se smíchává kvalitní hovězí maso s aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, a následně se dusí v lahodné směsi červeného vína a vývaru. Výsledkem je neskutečně lahodná omáčka, skvěle doplňující libové kousky masa. Tento pokrm je dokonalou volbou pro výjimečnou večeři, která potěší vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány. Přidejte k tomu čerstvou domácí bagetu nebo bramborový pyré a vychutnejte si toto bohaté burgundské ragú ve společnosti svých nejbližších.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na ragú
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete je.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany dozlatova. Poté maso vyjměte z hrnce.
  3. Do stejného hrnce přidejte na kostky nakrájenou slaninu a orestujte ji, dokud nezačne křupat.
  4. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a restujte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Vraťte do hrnce opečené maso a zalijte červeným vínem. Vařte, dokud se víno zredukuje na polovinu.
  6. Přidejte hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, přikryjte hrnec a nechte vařit na mírném ohni alespoň 2 hodiny, nejlépe však 4 hodiny.
  7. Na konci dochuťte solí a pepřem dle chuti. Ragú můžete podávat s těstovinami, knedlíky nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *