26. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundský guláš s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundský guláš s hranolkami je dokonalý recept pro milovníky tradiční české kuchyně. Vychutnejte si lahodný guláš z hovězího masa duseného v aromatické směsi s hranolkami zapečenými do zlatova. Objevte chuťovou harmonii této lahodné kombinace a nechte se unést lahodnými vůněmi burgundské kuchyně. Připravte si tento chuťový zážitek a udělejte si radost domácí specialitou plnou chutí a vůní.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na másle osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Podusíme.
  3. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
  4. Přilijeme vodu, aby bylo maso ponořené, a dusíme do měkka.
  5. Na hranolky si oloupeme brambory, nakrájíme je na proužky a osmažíme je v oleji dozlatova.
  6. Hovězí guláš servírujeme s hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *