21. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundsko s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundsko s hráškem – recept na lahodné pokrm plný bohaté chuti. Kombinace šťavnatého hovězího masa s aromatickou omáčkou a čerstvými hrášky je skvělou volbou pro každou příležitost. Podívejte se, jak si připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g slaniny
  • 2 mrkve
  • 200ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka hrášku
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme z každé strany dozlatova.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  4. Přilijeme vývar a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
  5. Pokrm dustneme a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Přidáme odkapaný hrášek a prohřejeme.
  7. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *