21. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundsko s hráškem – recept na lahodné pokrm plný bohaté chuti. Kombinace šťavnatého hovězího masa s aromatickou omáčkou a čerstvými hrášky je skvělou volbou pro každou příležitost. Podívejte se, jak si připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 500g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g slaniny
- 2 mrkve
- 200ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 1 plechovka hrášku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup:
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme z každé strany dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Přilijeme vývar a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- Pokrm dustneme a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidáme odkapaný hrášek a prohřejeme.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.