4. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské zvěřinou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské zvěřinou je lahodný a bohatý pokrm plný chutí, který potěší každého milovníka masitých jídel. Recept kombinuje kvalitní hovězí maso s aromatickou zvěřinou a lahodnou omáčkou, která vám rozhodně zaručí skvělý gastronomický zážitek. Navíc je příprava tohoto pokrmu poměrně snadná a rychlá, takže se nemusíte bát ani pokud nejste zkušený kuchař. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si dokonalou večeři pro sebe i své blízké!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 200g zvěřiny (např. divočák)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru
  • 200ml červeného vína
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji zpřežeme na kostičky nakrájené hovězí a zvěřinu, dokud nezezlatozelení.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nakrájenou slaninu a nakrájené mrkve a provůtekáme vlastní šťávou.
  3. Přidáme 2 lžíce hladké mouky, minutku restujeme a doléváme vývar s vínem.
  4. Odstavíme, osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě upéct, až je maso měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *