4. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské zvěřinou je lahodný a bohatý pokrm plný chutí, který potěší každého milovníka masitých jídel. Recept kombinuje kvalitní hovězí maso s aromatickou zvěřinou a lahodnou omáčkou, která vám rozhodně zaručí skvělý gastronomický zážitek. Navíc je příprava tohoto pokrmu poměrně snadná a rychlá, takže se nemusíte bát ani pokud nejste zkušený kuchař. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si dokonalou večeři pro sebe i své blízké!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 200g zvěřiny (např. divočák)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g slaniny
- 2 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- 200ml červeného vína
- olej
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji zpřežeme na kostičky nakrájené hovězí a zvěřinu, dokud nezezlatozelení.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nakrájenou slaninu a nakrájené mrkve a provůtekáme vlastní šťávou.
- Přidáme 2 lžíce hladké mouky, minutku restujeme a doléváme vývar s vínem.
- Odstavíme, osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě upéct, až je maso měkké.