29. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské víno se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské víno ⁤se‌ sýrem je lahodný recept ​plný bohatých‌ chutí‌ a výrazných vůní. Kombinace kvalitního ⁣hovězího masa, ⁤aromatického burgundského vína ‌a⁤ lahodného sýra vytváří ‍jedinečnou⁣ chuťovou harmonii. Naučte se, jak připravit⁤ tento‍ lahodný ⁢pokrm a překvapte své⁤ blízké⁢ skvělou večeří plnou luxusu ​a elegance. S naším ⁢receptem⁣ na hovězí burgundské víno‍ se sýrem si jistě získáte srdce každého ‌gurmána. Buďte⁢ inspirací v kuchyni a vytvořte si jedinečný zážitek⁢ plný chutí a vůní!

Suroviny

  • 500 g hovězího‍ masa
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 500 ml červeného vína
  • 200 g sýra (např. ⁢Gruyère)
  • olej
  • sůl, ⁣pepř

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte ‍a opepřete.
  2. Cibuli‌ a česnek nakrájejte ​a osmažte ‌na oleji v kastrolu.
  3. Přidejte maso a zprudka osmažte ze ‍všech stran.
  4. Přilijte červené víno⁤ a duste‌ pod‍ pokličkou asi ⁢1,5 hodiny.
  5. Když ⁢je ⁣maso měkké, vmíchejte ⁣nastrouhaný sýr.
  6. Poté ještě chvíli ‍povařte bez poklice, aby se sýr rozpustil.
  7. Podávejte s ​pečivem nebo třeba bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *