16. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské víno s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí s hráškem, připravený tradičním způsobem s použitím burgundského vína. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci chuti a vůně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 200 g hrášku
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme mouku a restujeme 2 minuty.
  4. Zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou.
  5. Přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut.
  6. Podáváme s pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *