27. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské víněauci
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské víněauce je lahodné hovězí maso dusené v červeném víně s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou a chutnou večeři plnou bohatých chutí. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a dopřejte si luxusní gastronomický zážitek doma. S naším jednoduchým receptem na hovězí burgundské víněauce budou vaše chuťové buňky nadšené.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml červeného suchého vína
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř
  • čerstvý petržel a tymián na ozdobu

Postup

  1. Na rozehřáté pánvi orestujeme na kostky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme zatáhnout.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme bobkový list a necháme dusit asi hodinu.
  3. V hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zlehka osmahneme. Poté přidáme omáčku z masa a vaříme, dokud nezhoustne.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s vařenými brambory nebo knedlíky. Ozdobíme čerstvým petrželem a tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *