27. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské víněauce je lahodné hovězí maso dusené v červeném víně s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou a chutnou večeři plnou bohatých chutí. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a dopřejte si luxusní gastronomický zážitek doma. S naším jednoduchým receptem na hovězí burgundské víněauce budou vaše chuťové buňky nadšené.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 400 ml hovězího vývaru
- 400 ml červeného suchého vína
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
- čerstvý petržel a tymián na ozdobu
Postup
- Na rozehřáté pánvi orestujeme na kostky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme bobkový list a necháme dusit asi hodinu.
- V hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zlehka osmahneme. Poté přidáme omáčku z masa a vaříme, dokud nezhoustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s vařenými brambory nebo knedlíky. Ozdobíme čerstvým petrželem a tymiánem.