7. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské se zeleninou je lahodné francouzské jídlo plné bohatých chutí. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s aromatickým červeným vínem a kořeněnou zeleninou. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a ohromte své chuťové buňky již dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200g žampionů
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml červeného vína
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, oloupané a nakrájené mrkve, prolisovaný česnek a nakrájené žampiony. Vše krátce restujeme.
  3. Přidáme rajčatový protlak, červené víno a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
  4. Dusíme na mírném ohni do měkka.
  5. Podáváme s pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *