7. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské se zeleninou je lahodné francouzské jídlo plné bohatých chutí. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s aromatickým červeným vínem a kořeněnou zeleninou. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a ohromte své chuťové buňky již dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200g žampionů
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml červeného vína
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, oloupané a nakrájené mrkve, prolisovaný česnek a nakrájené žampiony. Vše krátce restujeme.
- Přidáme rajčatový protlak, červené víno a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- Dusíme na mírném ohni do měkka.
- Podáváme s pečivem nebo bramborem.