19. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské sæmekroutí	prevratné ch‘teau měkké nasládlé
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské se zelím Sæmekroutí je skvělá a chutná kombinace tradičních ch‘teau měkkých nasládlých přísad. Vyzkoušejte tento recept a užijte si bohatou chuťovou paletu francouzské kuchyně doma!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 400g kyselého zelí
  • 200ml červeného vína
  • 200ml hovězího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme, dokud není maso zezlátlé.
  3. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku a restujeme společně až do zlatavé barvy.
  4. Přidáme nakládané zelí, zalijeme červeným vínem a necháme provařit.
  5. Přilijeme hovězí vývar, přidáme kmín, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *