19. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské se zelím Sæmekroutí je skvělá a chutná kombinace tradičních ch‘teau měkkých nasládlých přísad. Vyzkoušejte tento recept a užijte si bohatou chuťovou paletu francouzské kuchyně doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g slaniny
- 400g kyselého zelí
- 200ml červeného vína
- 200ml hovězího vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme, dokud není maso zezlátlé.
- Přidáme jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku a restujeme společně až do zlatavé barvy.
- Přidáme nakládané zelí, zalijeme červeným vínem a necháme provařit.
- Přilijeme hovězí vývar, přidáme kmín, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem nebo bramborami.