23. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské s karotkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí‌ burgundské‌ s karotkami je lahodné⁣ a⁢ bohaté jídlo, ‍které potěší⁤ všechny milovníky‍ masitých pokrmů. V tomto ⁤receptu ⁢se spojuje šťavnaté hovězí‍ maso s aromatickým vínem, zeleninou⁤ a bylinkami.⁢ Tento tradiční ‌francouzský pokrm je jednoduchý na přípravu ​a jeho bohaté​ chutě jistě‍ potěší ‍vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento ​recept ‍a překvapte své blízké ⁢lahodným hovězím burgundským s‌ karotkami! ⁢

Suroviny

  • 600g hovězího masa (krkovička nebo ‍roštěnec)
  • 4 středně velké mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky ⁣česneku
  • 200ml⁤ červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2⁣ lžíce oleje
  • sůl,⁢ pepř, kmín, bobkový‌ list

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete.
  2. Cibuli⁤ nakrájejte‌ na drobné ⁣kostičky, česnek na plátky a ‌mrkev ‍na kolečka.
  3. V hrnci rozehřejte⁣ olej​ a⁤ osmahněte maso ⁢z‍ každé strany dozlatova.
  4. Přidejte cibuli a česnek a restujte,‌ dokud cibule nezezlátne.
  5. Přilijte červené víno a nechte vypařit alkohol.
  6. Přidejte rajčatový protlak, ​kmín, bobkový ⁤list a hovězí vývar.
  7. Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, přiklopte hrnec⁢ a ⁣nechte 1,5 – 2 hodiny vařit, dokud​ maso není měkké.
  8. Přidejte mrkev⁣ a‍ vařte dalších ⁣30 ‍minut.
  9. Pokud je omáčka příliš řídká, ⁤můžete ji svařit do žádoucí konzistence.
  10. Případně dochuťte solí a‍ pepřem.
  11. Podávejte s domácími knedlíky ‌nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *