24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské s houbami je lahodný recept, který spojuje kousky hovězího masa s aromatickými houbami a bohatou omáčkou. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro milovníky masitých jídel plných chuti. Podívejte se na náš recept a dejte svému jídelníčku nový zážitek!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml červeného vína
  • 200ml hovězího vývaru
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmahneme ho z každé strany.
  3. Přilijeme červené víno a necháme chvíli vařit, aby se alkohol vyvařil.
  4. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  5. Podusíme pokryté na mírném ohni, dokud maso není měkké (asi 1-1,5 hodiny).
  6. Před podáváním zamícháme máslo, aby omáčka zhoustla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *