16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské – dušené maso s vínem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si bohatou a lahodnou chuť hovězího burgundského s vínem, které je lahodně dušené a připravené s láskou. Tento recept je ideální pro výjimečné příležitosti nebo jen jako skvělá večeře pro vaši rodinu. Podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší pro dokonalou kombinaci chutí. Zkuste tento tradiční francouzský pokrm ještě dnes a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 600g hovězího masa (krkovička nebo plec)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky petržele
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 500ml červeného vína
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na větší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno, slaninu na nudličky, mrkev a petržel na plátky.
  3. Na rozpáleném oleji osmažte maso z obou stran dozlatova a vyndejte ho z hrnce.
  4. Do stejného hrnce přidejte cibuli, česnek a slaninu a osmažte dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu, bylinky a vše krátce restujte.
  6. Zase vraťte maso do hrnce a zalijte červeným vínem.
  7. Poduste maso pod pokličkou na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud není měkké.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *