19. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí burgery se slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgery se slaninou jsou dokonalou volbou pro milovníky grilování. Tento recept vás přivede k vytvoření lahodných, šťavnatých burgerů, které rozpálí vaše chuťové pohárky. Svěží hovězí maso je perfektně doplněno křupavou slaninou, která přidává jedinečnou chuťovou vrstvu. S vůní a vzhledem, které kousnutím neodoláte, jsou tyto hovězí burgery neodmyslitelnou součástí každého úspěšného grilovacího večírku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a připravte si exkluzivní burgerový zážitek.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 4 plátky slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička ketchupu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá zelenina na ozdobu (např. rajčata, salát)
  • housky na burgery

Postup

  1. Do mísy smíchejte mleté hovězí maso, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, Worcestershire omáčku, hořčici a ketchup.
  2. Přidávejte sůl a pepř podle chuti a důkladně vše promíchejte.
  3. Vytvarujte z masové směsi placky ve velikosti vašich oblíbených burgerů.
  4. Na pánvi si opečte slaninu do křupava a odložte stranou.
  5. Na téže pánvi opékejte burgery po obou stranách do zlatova (cca 4-5 minut na každou stranu).
  6. Před koncem pečení na vrch burgery položte jednu placku slaniny.
  7. Housky naigrate na grilu nebo v troubě.
  8. Na spodní část housky položte burger, ozdobte čerstvou zeleninou a přiklopte vrchní část housky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *