19. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgery se slaninou jsou dokonalou volbou pro milovníky grilování. Tento recept vás přivede k vytvoření lahodných, šťavnatých burgerů, které rozpálí vaše chuťové pohárky. Svěží hovězí maso je perfektně doplněno křupavou slaninou, která přidává jedinečnou chuťovou vrstvu. S vůní a vzhledem, které kousnutím neodoláte, jsou tyto hovězí burgery neodmyslitelnou součástí každého úspěšného grilovacího večírku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a připravte si exkluzivní burgerový zážitek.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 plátky slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička ketchupu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá zelenina na ozdobu (např. rajčata, salát)
- housky na burgery
Postup
- Do mísy smíchejte mleté hovězí maso, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, Worcestershire omáčku, hořčici a ketchup.
- Přidávejte sůl a pepř podle chuti a důkladně vše promíchejte.
- Vytvarujte z masové směsi placky ve velikosti vašich oblíbených burgerů.
- Na pánvi si opečte slaninu do křupava a odložte stranou.
- Na téže pánvi opékejte burgery po obou stranách do zlatova (cca 4-5 minut na každou stranu).
- Před koncem pečení na vrch burgery položte jednu placku slaniny.
- Housky naigrate na grilu nebo v troubě.
- Na spodní část housky položte burger, ozdobte čerstvou zeleninou a přiklopte vrchní část housky.