19. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný hovězí burger s křupavými hranolkami je skvělou volbou pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Naučte se připravit domácí burgerové maso až načichlo, přidat oblíbené přílohy a užít si skvělou chuť a texturu tohoto klasického jídla. S receptem na hovězí burger s hranolkami si pochutnáte jako v oblíbené fast food restauraci, ale s vědomím, že je domácí a zdravý!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 housky
- 4 plátky sýra
- Rajčatový protlak
- Ketchup
- Salátová zelenina
- Bramborové hranolky
Postup
- Maso můžeš nechat umlít v obchodě, nebo si ho utři na jemno sami doma.
- Cibuli a česnek nakrájej na drobné kostičky a smíchej s mletým masem.
- Osol a opepři masovou směs a dobře promíchej.
- Směsí vytvaruj 4 placičky a nech odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
- Připrav si grilovací pánev a opékej masové placičky z obou stran podle chuti.
- Přidej do hranolků do trouby a dopeč je podle návodu na obalu.
- Housky si můžeš osmahnout na pánvi nebo rychle zahřát v troubě.
- Na spodní část housky dej salátovou zeleninu, polož na ni masovou placičku, sýr, rajčatový protlak, ketchup a poklopte druhou část housky.
- Smažené hranolky servíruj vedle burgeru a můžeš podávat s dalšími omáčkami nebo dipy.