6. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bugrundy se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundy se zeleninou je lahodné francouzské jídlo plné bohatých chutí a aromat. V tomto receptu se spojují kousky hovězího masa s aromatičkou omáčkou a čerstvou zeleninou, které vytváří neodolatelnou kombinaci. Vyzkoušejte si tento recept a připravte si skvělé jídlo plné chuťových lahůdek.

Suroviny

  • 500g hovězího masa na bugrundy
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200g žampionů
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte ingredience. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a mrkev na drobné kostičky, žampiony na plátky a česnek jemně nasekejte.
  2. V rendlíku rozehřejte olej a na něm osmažte maso dozlatova. Poté ho vyndejte z rendlíku a dejte stranou.
  3. Do stejného rendlíku přidejte cibuli, mrkev a žampiony a lehce je osmažte. Přidejte česnek a rajčatovou pastu a promíchejte.
  4. Na zeleninu nasypete lžíci mouky a dobře promíchejte. Postupně zalijte hovězím vývarem a přidejte maso zpět do rendlíku.
  5. Přidejte sůl, pepř, tymián a bobkový list podle chuti. Nechte vařit na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Podávejte s rýží nebo knedlíky a lahodná hovězí bugrundy s zeleninou jsou hotové.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *