1. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignonský guláš je bohatý a lahodný recept inspirovaný tradiční francouzskou kuchyní. Tento jedinečný guláš kombinuje kousek hovězího masa s kořením, červeným vínem a zeleninou, která se vaří do dokonalé tenderness. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť a vůni tohoto klasického francouzského pokrmu.
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka, bobkový list
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na drobné kostičky nakrájené cibuli a protloukem rajčat promícháme.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme krátce restovat.
- Nalijeme víno a vývar, přidáme prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a koření.
- Vše vaříme pod pokličkou přibližně 2 hodiny na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
- Po uvaření můžeme guláš dochutit solí a pepřem podle chuti.