11. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonní
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést bohatou chutí hovězího Bourguignonního receptu plného šťavnatého masa marinovaného v červeném víně a aromatických bylinkách. Vyzkoušejte tento klasický francouzský pokrm plný lahodných chutí a zaručeně si ho zamilujete! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zprudka osmažit.
  3. Přisypeme mouku a promícháme.
  4. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, přidáme bobkové listy, tymián, mletou papriku, sůl a pepř.
  5. Necháme provařit a dusíme pod pokličkou 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou smetany nebo přidáním trochu škrobu rozmíchaného ve vodě.
  7. Podáváme s domácími noky nebo bramborovým pyré a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *