14. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne s lahodným knedlíkem je tradiční recept plný bohatých chutí a aroma. Dejte své chuťové buňky na oblak s tímto výjimečným jídlem, které svým bohatým příchutím okouzlí celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou luxusu a komfortu.

Suroviny

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 100g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Dusíme asi 5 minut.
  4. Přidáme hladkou mouku, důkladně promícháme a zalijeme vývarem a vínem.
  5. Přidáme tymián, kmín, sůl a pepř a vaříme přibližně hodinu na mírném ohni.
  6. Servírujeme s knedlíkem a čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *