14. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignonne s lahodným knedlíkem je tradiční recept plný bohatých chutí a aroma. Dejte své chuťové buňky na oblak s tímto výjimečným jídlem, které svým bohatým příchutím okouzlí celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou luxusu a komfortu.
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 100g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- 200ml červeného vína
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Dusíme asi 5 minut.
- Přidáme hladkou mouku, důkladně promícháme a zalijeme vývarem a vínem.
- Přidáme tymián, kmín, sůl a pepř a vaříme přibližně hodinu na mírném ohni.
- Servírujeme s knedlíkem a čerstvým chlebem.