21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne s karotkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne s karotkami je lahodný recept plný bohatých chutí a aromatických koření. Podávejte ho s kuskusem nebo bramborami a užijte si skvělou večeři plnou francouzského kouzla. Navštivte naši stránku a objevte další inspirativní recepty na vaření!

Suroviny

  • 600g hovězího mas
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 250ml červeného vína
  • 250ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce oleje

Postup

  1. Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu, vyndejte a na stejném tuku osmahněte na kostky nakrájené maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Promíchejte a chvíli restujte.
  3. Přidejte protlak, víno, vývar a koření (tymián, rozmarýn, paprika), osolte a opepřete podle chuti.
  4. Stavte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi hodinu, případně déle, dokud maso není měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *