21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignonne s karotkami je lahodný recept plný bohatých chutí a aromatických koření. Podávejte ho s kuskusem nebo bramborami a užijte si skvělou večeři plnou francouzského kouzla. Navštivte naši stránku a objevte další inspirativní recepty na vaření!
Suroviny
- 600g hovězího mas
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200g slaniny
- 250ml červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 4 lžíce oleje
Postup
- Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu, vyndejte a na stejném tuku osmahněte na kostky nakrájené maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev. Promíchejte a chvíli restujte.
- Přidejte protlak, víno, vývar a koření (tymián, rozmarýn, paprika), osolte a opepřete podle chuti.
- Stavte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi hodinu, případně déle, dokud maso není měkké.