21. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignonne s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Najděte recept na klasické francouzské jídlo – hovězí bourguignonne s červeným vínem. Tento chutný pokrm kombinuje šťavnaté maso s aromatickým vínem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se, jak připravit tuto lahůdku doma a ohromte své hosty nebo rodinu skvělou večeří plnou chutí a vůní. Sledujte náš krok za krokem návod a staňte se skvělým kuchařem!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200g slaniny
  • 250ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, bobkový list, tymián

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu do křupava.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájené mrkve a restujeme do změknutí.
  3. Maso osušíme, osolíme a opepříme a přidáme k zelenině a slanině, osmahneme ze všech stran.
  4. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  5. Zalijeme červeným vínem a necháme zhruba 5 minut vařit, aby alkohol vyprchal.
  6. Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, bobkový list, tymián a dochutíme solí a pepřem.
  7. Pod pokličkou vaříme zhruba 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  8. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *