21. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Najděte recept na klasické francouzské jídlo – hovězí bourguignonne s červeným vínem. Tento chutný pokrm kombinuje šťavnaté maso s aromatickým vínem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se, jak připravit tuto lahůdku doma a ohromte své hosty nebo rodinu skvělou večeří plnou chutí a vůní. Sledujte náš krok za krokem návod a staňte se skvělým kuchařem!
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g slaniny
- 250ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, bobkový list, tymián
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu do křupava.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájené mrkve a restujeme do změknutí.
- Maso osušíme, osolíme a opepříme a přidáme k zelenině a slanině, osmahneme ze všech stran.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Zalijeme červeným vínem a necháme zhruba 5 minut vařit, aby alkohol vyprchal.
- Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, bobkový list, tymián a dochutíme solí a pepřem.
- Pod pokličkou vaříme zhruba 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Podáváme s těstovinami nebo pečivem.