4. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na klasické francouzské jídlo Hovězí Bourguignon v červeném vínu. Vychutnejte si lahodnou kombinaci měkkého hovězího masa, zeleniny a aromatických bylin zalitéch lahodným červeným vínem. Skvělá volba pro speciální příležitosti nebo rodinné večeře.
Suroviny
- 800g hovězího masa (např. hovězí krk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 100g slaniny
- 1 lahev červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji kostky hovězího masa a vyndáme je na talíř.
- Do stejné pánve přidáme na kousky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a mrkev a zpěníme.
- Přimícháme hladkou mouku a zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
- Přidáme koření a masa a dusíme na mírném ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou smetany smíchané s trochou hladké mouky.
- Hovězí Bourguignon podáváme s bramborovou kaší a nastrouhaným parmazánem.