4. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon v červeném vínu
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na klasické francouzské jídlo Hovězí Bourguignon v červeném vínu. Vychutnejte si lahodnou kombinaci měkkého hovězího masa, zeleniny a aromatických bylin zalitéch lahodným červeným vínem. Skvělá volba pro speciální příležitosti nebo rodinné večeře.

Suroviny

  • 800g hovězího masa (např. hovězí krk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 100g slaniny
  • 1 lahev červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, tymián
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji kostky hovězího masa a vyndáme je na talíř.
  2. Do stejné pánve přidáme na kousky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a mrkev a zpěníme.
  3. Přimícháme hladkou mouku a zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
  4. Přidáme koření a masa a dusíme na mírném ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou smetany smíchané s trochou hladké mouky.
  6. Hovězí Bourguignon podáváme s bramborovou kaší a nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *