1. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon se syrovou šunkou je bohatý a chutný recept, který spojuje klasickou bourguignon s neotřelým prvkem syrové šunky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600g hovězího masa (na guláš)
- 100g syrové šunky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml červeného vína
- 500ml hovězího vývaru
- čerstvý tymián a bobkový list
- soľ, pepř, olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- V hlubokém hrnci rozpáleném oleji osmažte maso, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud víno nezmizí.
- Přidejte rajčatový protlak, hovězí vývar a koření.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte nakrájenou syrovou šunku a nechte vařit ještě dalších 15 minut.
- Podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.