27. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon se šťouchanými bramborami je bohaté a lahodné francouzské jídlo, které vám rozhodně zahřeje duši i tělo. Klasický recept na toto pokrm kombinuje jemné kousky hovězího masa se šťavnatou omáčkou a měkkými bramborovými pyré. Užijte si ho jako hlavní jídlo na rodinné oslavě nebo romantické večeři ve dvou. S naším receptem na Hovězí Bourguignon uděláte nejen své chuťové buňky šťastné, ale také vaše hladové bříško!

Suroviny

  • 800g hovězího masa na guláš
  • 200g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvá petrželka
  • soľ, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev a česnek.
  2. Přidáme hovězí maso nakrájené na menší kousky a opékáme do zezlátnutí.
  3. Nalijeme červené víno a necháme povarit, dokud nezmizí alkoholová pára.
  4. Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Okrémeme šťouchané brambory a hladkou moukou zahuštíme omáčku. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Servírujeme se šťouchanými bramborami a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *