13. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon se šlehačkou je bohaté a lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete. Zkuste tento recept a připravte si dokonalou kombinaci měkkého hovězího masa s plnotučnou šlehačkou. Jemné koření a pikantní chuť udělají z tohoto jídla skvělou volbu pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si hovězí Bourguignon se šlehačkou jako profesionál!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 200g slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250ml vývaru
  • 250ml červeného vína
  • 150ml šlehačky ke šlehání
  • čerstvý tymián a bobkový list
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte zeleninu – cibuli, česnek, mrkev a slaninu.
  2. Maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte maso z každé strany, poté ho vyndejte z pánve.
  4. Do pánve přidejte cibuli a slaninu a osmahněte je dozlatova.
  5. Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku a promíchejte.
  6. Přilijte vývar a víno a přidejte bobkový list a tymián.
  7. Přidejte zpět maso a nechte vařit na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  8. Přidejte nakrájenou mrkev a vařte dalších 30 minut.
  9. Přidejte šlehačku a nechte provařit 5 minut.
  10. Pokud je omáčka moc řídká, můžete ji zahustit smícháním škrobu s vodou a přilijte do omáčky.
  11. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *