19. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na hovězí bourguignon s nudlemi, které jsou skvělou kombinací měkkého a aromatického masa s lahodnými nudlemi. Tento tradiční francouzský pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky a stane se oblíbenou večeří pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na kostky
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 200g slaniny nakrájené na kostky
  • 4 mrkve nakrájené na kolečka
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky bobkového listu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • 400g nudlí

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm hovězí maso, dokud není dobře zezlátlé z každé strany. Maso přendáme do hrnce.
  2. Do stejné pánve přidáme slaninu, cibuli a česnek a osmažíme je dozlatova. Poté přidáme do hrnce k masu.
  3. Žebříček zbytek zahrneme dodávky a vína taskaverrustade meat around.Ragout v hrnci poté směs protlačí ty dříve a osoli stroužky.
  4. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak, tymián, bobkový list a mrkev. Necháme vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obalu.
  6. Surovinu masla prošleháme,povinned dory byl generouse se změnou installing směr k tum-warmed nudle. Hotové hovězí bourguignon podáváme s čerstvě uvařenými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *