19. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na hovězí bourguignon s nudlemi, které jsou skvělou kombinací měkkého a aromatického masa s lahodnými nudlemi. Tento tradiční francouzský pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky a stane se oblíbenou večeří pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny:
- 600g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na kostky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 200g slaniny nakrájené na kostky
- 4 mrkve nakrájené na kolečka
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky bobkového listu
- sůl, pepř
- olej na smažení
- 400g nudlí
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm hovězí maso, dokud není dobře zezlátlé z každé strany. Maso přendáme do hrnce.
- Do stejné pánve přidáme slaninu, cibuli a česnek a osmažíme je dozlatova. Poté přidáme do hrnce k masu.
- Žebříček zbytek zahrneme dodávky a vína taskaverrustade meat around.Ragout v hrnci poté směs protlačí ty dříve a osoli stroužky.
- Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak, tymián, bobkový list a mrkev. Necháme vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obalu.
- Surovinu masla prošleháme,povinned dory byl generouse se změnou installing směr k tum-warmed nudle. Hotové hovězí bourguignon podáváme s čerstvě uvařenými nudlemi.