5. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s knedlíkem je lahodné francouzské jídlo, které potěší každého gurmána. Hovězí maso je dusené v červeném víně s kořením a zeleninou, což mu dodá bohatou chuť a neuvěřitelnou šťavnatost. Podáváme s klasickými houskovými knedlíky, které skvěle chytají omáčku. Nenechte si tento luxusní pokrm ujít!
Suroviny
- 800g hovězího masa na guláš
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a na plátky nakrájenou mrkev.
- Pražíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme hladkou mouku a necháme zhnědnout.
- Podlijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
- Přidáme sůl, pepř, tymián a bobkový list.
- Vše vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Podáváme s knedlíkem.