20. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s karotkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s karotkou je bohaté a lahodné francouzské jídlo, které zahřeje vaše chuťové buňky. Kombinace hovězího masa, červeného vína a aromatických bylinek vytváří neopakovatelnou chuťovou symfonii. Přidejte do receptu ještě kořeněné karotky a vychutnejte si skvělou večeři plnou chutí a vůní. S naším receptem na Hovězí Bourguignon s karotkou oslníte nejen své chuťové pohárky, ale i své hosty. Zkuste ho již dnes a poznáte, proč je toto jídlo tak oblíbené!

Suroviny

  • 600g hovězího masa (nasekaného na kostky)
  • 4 středně velké mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 200g slaniny (nakrájené na kostky)
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm kostky hovězího masa, dokud získají zlatavou barvu. Poté masa vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  2. Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, česnek a slaninu a osmahneme je dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené mrkve a necháme je chvíli restovat.
  4. Po chvíli vmícháme hladkou mouku a necháme ji zhnědnout.
  5. Postupně přilijeme hovězí vývar, červené víno, rajčatový protlak a přidáme koření (tymián, majoránka, sůl, pepř).
  6. Do omáčky vložíme osmažené kousky masa a necháme vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  7. Po uvaření můžeme hovězí bourguignon podávat s vařeným bramborem nebo třeba s těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *