16. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s karamelem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s karamelem je lahodný recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Kombinace měkkého hovězího masa a sladkého karamele vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Připravte si tento luxusní pokrm a užijte si ho s bohem dobrého pití. S naším receptem na hovězí bourguignon s karamelem se stanete králem či královnou ve své kuchyni!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžičky cukru
  • 4 lžíce karamelu
  • bobkový list, tymián, majoránka, sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev. Chvíli osmahneme.
  3. Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme vývarem a vínem.
  4. Přidáme bobkový list, tymián, majoránku, cukr, sůl, pepř a dusíme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Před podáváním vmícháme karamel a povaříme ještě pár minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *