16. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s karamelem je lahodný recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Kombinace měkkého hovězího masa a sladkého karamele vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Připravte si tento luxusní pokrm a užijte si ho s bohem dobrého pití. S naším receptem na hovězí bourguignon s karamelem se stanete králem či královnou ve své kuchyni!
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- 200ml červeného vína
- 2 lžičky cukru
- 4 lžíce karamelu
- bobkový list, tymián, majoránka, sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev. Chvíli osmahneme.
- Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme vývarem a vínem.
- Přidáme bobkový list, tymián, majoránku, cukr, sůl, pepř a dusíme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním vmícháme karamel a povaříme ještě pár minut.