26. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s hříbky a špekem je lahodný tradiční francouzský recept plný bohatých chutí a aromatů. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný hovězího masa, šťavnatých hříbků a slaného špeku a překvapte své chuťové buňky! S naším receptem si připravíte skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 800 g hovězího masa na guláš
- 200 g anglické slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky
- 200 g čerstvých hříbků nakrájených na plátky
- 2 cibule nakrájené na drobné kostky
- 2 stroužky česneku utřeného
- 4 mrkve nakrájené na kolečka
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml hovězího vývaru
- 400 ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce rajčatového pyré
- svazek čerstvého tymiánu a bobkového listu
- sůl a pepř podle chuti
- strouhanka na zahuštění
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme kostky masa do zlatova.
- Přidáme anglickou slaninu, cibuli, česnek, mrkev a hříbky a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme vývar, víno, rajčatový protlak a pyré, přidáme tymián a bobkový list a necháme vařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Případně dochutíme solí a pepřem a zahuštíme strouhankou.
- Podáváme s domácími noky nebo bramborovými knedlíky.