5. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s houbami a mrkví je lahodná a zaručeně chutná kombinace kousků hovězího masa, aromatických hub a sladké mrkve vařená v kořeněné červeném víně. Tento recept je ideální pro milovníky bohatých a sytých jídel plných chutí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 200 g žampiónů
- 3 středně velké mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- soľ, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, základem uděláme 4 lžíce vody, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
- Vyndáme a nakrájíme na kostky, do hrnce dáme na plátky nakrájenou mrkev, nalijeme litrem vody, dáme vařit.
- Když zazhrne, přidáme hovězí vývar a dáme do něj osmažené maso a cibuli, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř a tymián, vaříme asi 20 minut.
- Potom přidáme majoránku a zalijeme vínem.
- Přidáme zahušťovadlo, které uděláme z hladké mouky a trochy vody, promícháme a necháme provařit asi 5 minut.
- Podáváme s domácími knedlíky nebo bramborami.