5. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s houbami a mrkví
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s houbami a mrkví je lahodná a zaručeně chutná kombinace kousků hovězího masa, aromatických hub a sladké mrkve vařená v kořeněné červeném víně. Tento recept je ideální pro milovníky bohatých a sytých jídel plných chutí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g žampiónů
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • soľ, pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso dozlatova.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, základem uděláme 4 lžíce vody, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
  3. Vyndáme a nakrájíme na kostky, do hrnce dáme na plátky nakrájenou mrkev, nalijeme litrem vody, dáme vařit.
  4. Když zazhrne, přidáme hovězí vývar a dáme do něj osmažené maso a cibuli, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř a tymián, vaříme asi 20 minut.
  5. Potom přidáme majoránku a zalijeme vínem.
  6. Přidáme zahušťovadlo, které uděláme z hladké mouky a trochy vody, promícháme a necháme provařit asi 5 minut.
  7. Podáváme s domácími knedlíky nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *