24. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon s houbami a červeným vínem je bohaté a chutné francouzské jídlo, které se připravuje tradičním způsobem. V tomto receptu se maso dusí se zeleninou, houbami a aromatickými bylinkami v červeném víně, čímž vznikne lahodná omáčka. Skvělá volba pro ty, kteří milují bohaté a syté chuťové zážitky. Zkuste tento recept a přiveďte do kuchyně kousek Francie.
Suroviny:
- 600 g hovězího masa na guláš
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 500 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvá petrželka, sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na kolečka nakrájené žampiony a na plátky nakrájené mrkve. Promícháme a restujeme asi 5 minut.
- Přidáme hladkou mouku a opékáme asi 2 minuty.
- Zalijeme vínem a vývarem, přidáme rajčatový protlak a necháme provařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Před podáváním dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.