27. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s houbami je výborný recept, který svým bohatým a hlubokým chutím zaručeně potěší každého gurmána. Hovězí maso se dusí spolu s červeným vínem, zeleninou a aromatickými bylinkami, což vytváří neodolatelně lahodnou omáčku. Přidání hub do receptu dodává jídlu ještě intenzivnější chuť a texturu. Ve spojení se šťavnatým masem a dochucením tohoto jídla je skvělou volbou pro večeři nebo oslavu. Nenechte si ujít tento lahodný hovězí bourguignon s houbami a vychutnejte si hostinu plnou skvělých chutí.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (nasekaného na kostky)
  • 200 g žampionů (nakrájených na plátky)
  • 2 cibule (nadrobno nakrájené)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve (na kolečka nakrájené)
  • 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 2 lžičky Worcester omáčky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájené hovězí maso, dokud nezezlátne z každé strany.
  2. Mezitím na druhé pánvi orestujeme slaninu do křupava.
  3. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme je do měkka.
  4. Po chvíli přidáme nakrájené žampiony a pokračujeme v restování, dokud nezezlátnou.
  5. Omasírujeme maso hladkou moukou a přidáme do hrnce k cibuli, česneku, žampionům a slanině.
  6. Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud se většina alkoholu nevyvaří.
  7. Přidáme hovězí vývar, bobkový list, tymián, rozmarýn a Worcester omáčku.
  8. Osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Přikrýváme a vaříme na mírném ohni přibližně 2 – 3 hodiny, dokud maso nebude měkké a dochutíme podle potřeby.
  10. Servírujeme s rýží, bramborami nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *