6. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon Peče se víno
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na Hovězí Bourguignon je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla. Maso se peče společně s vínem, které dodává neodolatelnou chut a vůni. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a ozdobte svůj stůl lahodnou pochoutkou plnou bohatých chutí.

Suroviny

  • 600g hovězího masa (hovězí krkovička nebo plec)
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 250ml červeného vína
  • 250ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. V druhé pánvi orestujeme na kostky nakrájené maso.
  3. V hrnci na oleji zpěníme na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, nakrájenou mrkev a orestované maso.
  5. Zalijeme červeným vínem a vývarem.
  6. Přidáme rajčatový protlak, tymián, kmín a osolené a opepřené podle chuťovky.
  7. Pod pokličkou dusíme přibližně 2 hodiny do měkka.
  8. Pokrmy podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *