13. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bouillon s Kroupami a Zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bouillon s kroupami a zeleninou je lahodná a zdravá polévka plná chuti. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tento tradiční pokrm plný živin. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na skvělém a vydatném jídle!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 1 celerová kořen
  • 100g krupic
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek, nakrájejte mrkev, petrželovou a celerovou kořen na menší kousky.
  2. Na pánvi opečte hovězí maso spolu se strouhanou cibulí a česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte nasekanou zeleninu a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořeno.
  4. Vložte do hrnce a nechte vařit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte krupice a nechte vařit dalších 10 minut, dokud kroupy nezměknou.
  6. Ochuťte polévku solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *