4. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bouillon s cibulovou polévkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bouillon s cibulovou polévkou je výtečný recept pro ty, kteří milují chuť bohaté a aromatické polévky. Tato tradiční česká polévka je připravena s čerstvou cibulí a aromatickými kořenovými bylinkami, což jí dodává výraznou a lahodnou chuť. Hovězí bouillon je základem této polévky a přidává jí bohatost a sytost. Tento recept je ideální pro obědy nebo večeře, kdy hledáte teplou a sýtou polévku plnou tradičních českých chutí. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké dokonale připravenou polévkou plnou přírodních chutí.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celerová nať
  • 3 bobkové listy
  • 8-10 kuliček nového pepře
  • sůl podle chuti

Postup

  1. V hrnci zalijeme maso studenou vodou a přivedeme k varu.
  2. Nakrájíme na kolečka jednu cibuli a přidáme do vody spolu s oloupanými mrkvemi, petrželí, celerovou natí a kořenovou zeleninou.
  3. Přidáme bobkový list, nový pepř a sůl podle chuti.
  4. Hovězí maso vaříme při mírném varu, dokud nezměkne (cca 2 hodiny).
  5. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu, kterou můžeme zbavit masa a nakrájet na menší kousky.
  6. Druhou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na oleji.
  7. Přidáme nakrájenou zeleninu a osmažíme spolu s cibulí.
  8. Přidáme zeleninu a maso zpět do vývaru a povaríme ještě několik minut, aby se prohřály.
  9. Pokud je polévka příliš slaná, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.

Takto připravenou hovězí bouillon s cibulovou polévkou můžeme podávat s chlebem nebo domácími nudlemi. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *