11. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí borguignon s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí borguignon s hranolkami je lahodné francouzské jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Maso měkké a šťavnaté s aromatickou omáčkou a křupavými hranolkami je kombinací, která se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou chutí a vůní!

Suroviny

  • 800g hovězího masa nakrájeného na menší kousky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 3 mrkve nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 200g slaniny nakrájené na kostičky
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • sůl, pepř, bobkový list, tymián
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmažte slaninu, vyndejte ji a nechte stranou.
  2. V téže pánvi osmažte hovězí maso, dokud není zezlátlé z obou stran. Vyndejte a stranou.
  3. Do pánve dejte cibuli, mrkev a česnek a restujte do změknutí.
  4. Přidejte hovězí maso zpět do pánve a posypte moukou. Promíchejte a dušte pár minut.
  5. Zalijte vínem a nechte vyvařit alkohol.
  6. Přidejte vývar, rajčatový protlak, bobkový list, tymián, sůl, pepř a vrácenou slaninu.
  7. Poduste na mírném ohni pod pokličkou cca 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  8. Smažte hranolky z brambor.
  9. S hovězím bourguignonem podávejte hranolky a posypte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *