26. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný hovězí bordelézský guláš? Naše receptura vám přináší krok za krokem jednoduchý postup přípravy tohoto chutného tradičního českého jídla. Nechte se unést vůní smaženého hovězího masa, cibule a koření, které se postupně vaří v červeném víně a přidávají se další aromatické ingredience. Naše verze guláše je vyvážená a plná šťavnatosti. Připravte si chuťový zážitek na talíři už dnes s naším receptem na hovězí bordelézský guláš.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (plec, krk nebo maso na guláš)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce křenu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
- Na oleji orestujeme cibuli dozlatova.
- Přidáme maso a orestujeme z každé strany.
- Přidáme česnek, papriky a rajský protlak. Promícháme.
- Posypeme moukou, mletou paprikou, majoránkou a křenem. Osolíme a opepříme.
- Přidáme vodu tak, aby maso bylo ponořené. Přivedeme k varu.
- Smaženku povaříme 2-3 hodiny na mírném plameni, dokud maso nezměkne.
- Podáváme s domácími knedlíky nebo houskovým knedlíkem.