21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí bordelaise servírované s křupavými hranolkami. Tento francouzský klasik je skvělou volbou pro výjimečný večeři plnou chutí a vůní. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tuto lahůdku i doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 100g cibule
- 50g mrkve
- 50g celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 250ml červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Nakrájejte cibuli, mrkev, celer a česnek na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte zeleninu.
- Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
- Po chvíli zalijte červeným vínem a nechte vroucí, dokud se nevyvaří alkohol.
- Přilijte hovězí vývar a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- Zjemněte omáčku máslem a dochuťte podle chuti solí a pepřem.
- Smažte hranolky a podávejte s hovězím bordelaise.