3. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bordelaise.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bordelaise je skvělý recept, kterým můžete okořenit svá jídla. Tato tradiční francouzská omáčka je perfektní doplněk k hovězímu masu. Připravuje se z červeného vína, cibule, česneku a dalších lahodných ingrediencí. Naše jednoduchá a detailní receptura vám ukáže, jak připravit lahodnou bordelaise omáčku ve vaší vlastní kuchyni. Sezóna své jídla tímto zaměřeným receptem a překvapte své hosty špičkovým jídlem.

Hovězí bordelaise

Suroviny

  • 500 g hovězího nebo hovězího filetu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 200 ml vývaru (hovězí nebo zeleninového)
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce světlého cukru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte z každé strany, dokud nezešedne.
  4. Sůl a opepřete maso podle chuti.
  5. Přidejte červené víno a vařte, dokud se víno nezredukuje na polovinu své původní objemu.
  6. Přidejte vývar a nechte vařit dalších 10 minut.
  7. Přidejte cukr a dobře promíchejte.
  8. Pokud máte hladkou omáčku, přelijte ji bočním hrncem přes jemné síto.
  9. Poté omáčku povařte, dokud nezíská požadovanou konzistenci.
  10. Případně ochutnejte a přidejte další sůl a pepř podle chuti.
  11. Servírujte hovězí bordelaise s přílohou podle vašeho výběru, například bramborovou kaší nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *