25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí bordelaise
zdroj: Recepty 24/7

‍Hovězí bordelaise je vynikající recept ‌pro milovníky kvalitního a chuťově bohatého hovězího masa. Tento francouzský tradiční ‍pokrm je připravován s úžasnou ‌bordelaise omáčkou, která‍ dodává jídlu nezaměnitelnou aromatickou​ chuť. V tomto​ receptu budete mít možnost se naučit, jak připravit křehké a​ křupavé hovězí maso s bohatou ⁣omáčkou ‌bordelaise. Pro ​milovníky dobrého​ jídla je to ⁣neodolatelná volba. Sledujte tento jednoduchý recept a oslníte své​ blízké⁢ chutnou a šťavnatou hovězí bordelaise.

Suroviny

  • 500 ⁣g ​hovězího masa ‍(např. roštěnec)
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce ⁢hladké⁣ mouky
  • 500 ml⁢ vývaru (hovězího nebo zeleninového)
  • 200 ml červeného‍ vína
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2‍ lžíce ‌olivového‍ oleje
  • sůl a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky​ a​ osolíme​ a opepříme z ‍obou stran.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé ‌kousky. ‌Mrkev ‌oloupeme ⁢a nakrájíme na kolečka.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a mrkev.⁣ Restujeme, ⁤dokud⁤ se zelenina zjemní.
  4. Přidáme nadrobno posekaný⁤ česnek a opékáme, dokud nezačne vonět.
  5. Přidáme hovězí maso a​ smažíme, dokud se zatáhne ‌z obou ‌stran.
  6. Přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud se⁢ nevytvoří jemná jíška.
  7. Postupně přidáváme vývar ‍a ⁣červené víno ⁤a vaříme, dokud se omáčka nezhustne.
  8. Přidáme ‍čerstvý ⁤tymián​ a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  9. Všechno přeneseme do pekáče a ⁣pečeme při 180‌ °C asi 1,5 ⁤hodiny,⁤ dokud maso⁣ nezměkne.
  10. Hotové hovězí bordelaise můžeme podávat s rýží nebo⁤ bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *