15. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí bordelais
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bordelaise je vynikající recept, který vám přinese chutí Francie přímo na talíři. Tento pokrm nabízí lahodné kousky hovězího masa podávané s bohatou omáčkou bordelaise, která je připravená na červeném víně. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají elegantní a sofistikovaný večeři. Sledujte návod krok za krokem a užijte si opravdovou gastronomickou lahůdku!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  3. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm hovězí maso z obou stran do zlatova.
  4. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte do sklovata.
  5. Přidejte hladkou mouku a promíchejte, nechte chvíli opékat.
  6. Pomalu přilijte červené víno a hovězí vývar, za stálého míchání nechte vařit a zhoustnout omáčku.
  7. Přidejte čerstvý tymián a vše promíchejte.
  8. Omáčku nechte povařit asi 15 minut, dokud se maso nezměkne a omáčka zhoustne.
  9. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *