18. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Houskový nákyp s jablky
zdroj: Recepty 24/7

Houskový nákyp je tradiční český dezert, který se připravuje s jablky. Tento‌ recept vám ukáže jednoduchý ⁣způsob,⁢ jak si připravit tento chutný pokrm.‌ Housky se nakrájejí na plátky a smíchají se s jablky, cukrem a skořicí. ‍Poté se směs peče v troubě, dokud nezíská svou křupavou a zlatavou barvu.‍ Tento houskový nákyp ​s jablky je skvělou volbou pro sladkou svačinu nebo dokonalý dezert ⁢po hlavním jídle. Vyzkoušejte tento jednoduchý‍ recept a nechte se okouzlit jeho ​lahodnou chutí!

Suroviny:

  • 400 g‍ houskového chleba
  • 4 jablka
  • 4 ‍vejce
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • máslo na vymazání formy
  • cukr na posypání

Postup:

  1. Chleba nakrájíme na menší kousky‌ a necháme ho vyschnout nebo zchladnout.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jablečných semeníků a nakrájíme‍ je na tenké plátky.
  3. V míse ⁣smícháme vejce,⁢ mléko, cukr, vanilkový cukr a skořici.
  4. Do této směsi přidáme nakrájený vychladlý chléb a necháme ho⁣ chvíli namáčet.
  5. Formu⁢ na pečení ​vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
  6. Do připravené formy přidáme polovinu namočeného chleba.
  7. Na tuto vrstvu rozložíme plátky jablek.
  8. Zbylý namočený chléb ⁤přidáme jako další vrstvu.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu přibližně 30 minut, dokud nákyp nezesvětlá.
  10. Hotový houskový nákyp můžeme posypat cukrem a podávat teplý či studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *