16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Houskový knedlík se zvěřinovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík se zvěřinovou omáčkou⁤ je klasické české jídlo plné chutí ⁣a⁣ vůní. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své‌ blízké skvělou večeří plnou tradice a ⁢přírodních surovin.‍ Sledujte recept a užívejte si⁣ tradiční chuť české kuchyně!

Suroviny

  • 500g houskového​ knedlíku
  • 600g divočiny (srnčí, ‍jelení⁤ nebo daňčí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100ml vývaru
  • sůl, pepř, ⁣majoránka

Postup

  1. Divočinu nakrájejte na menší⁤ kousky a⁢ osolte a opepřete.
  2. Cibuli a ⁤česnek nasekejte a‍ osmahněte na pánvi.
  3. Přidejte divočinu a ⁣restujte dozlatova.
  4. Přidejte hladkou mouku a restujte dalších pár minut.
  5. Přilijte​ vývar a nechte provařit.
  6. Pak⁣ přidejte smetanu a⁣ nechte⁤ provařit do zhoustnutí.
  7. V hrnci uvařte houskový knedlík ⁣podle ​návodu na obalu.
  8. Smažte si ‍knedlík‍ na pánvi s máslem, dokud ​není zlatavý.
  9. Servírujte horký houskový knedlík‌ se zvěřinovou omáčkou ⁤a posypte majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *