15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo, které chutná skvěle jako sladká i slaná varianta. Vyzkoušejte připravit tento lahodný pokrm doma a dopřejte si lahodnou kombinaci měkkého knedlíku a ovocné omáčky. S receptem na našem webu se vám to určitě povede!
Suroviny
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 500g švestek
- 100g cukru
- skořice
- 1 lžíce másla
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a propasírujte.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vypracujte těsto.
- Těsto rozdělte na menší části a vytvarujte knedlíky.
- Ve vroucí osolené vodě vařte knedlíky do měkka.
- Mezitím připravte omáčku - švestky nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hrnce s cukrem, skořicí a máslem.
- Vše vařte do změknutí švestek a vytvoření omáčky.
- Knedlíky sceďte, podávejte s švestkovou omáčkou.