14. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík s vepřovým zelím je tradiční české jídlo plné chutí a vůní domova. Naučte se připravit perfektní, nadýchaný houskový knedlík a dochucené vepřové zelí podle receptu, který zvládne každý. Užijte si lahodnou kombinaci těchto dvou klasických ingrediencí v jednom pokrmu, který potěší všechny členy rodiny. Snažit se lépe neskončí, dokud neokusíte toto výtečné jídlo!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500g zelí
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- 500g houskového chleba
- 2 vejce
- mléko podle potřeby
- sůl
Postup
- Nejdříve si připravíme vepřové zelí. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso a cibuli.
- Přidáme nasekané zelí, kmín, cukr, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Mezitím si připravíme houskový knedlík. Nakrájíme housku na kostky a zalijeme mlékem, aby změkla.
- Přidáme vejce a sůl a promícháme. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu mléka.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým zelím. Dobrou chuť!