14. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s vepřovým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík s vepřovým zelím je tradiční české jídlo plné chutí a vůní domova. Naučte se připravit perfektní, nadýchaný houskový knedlík a dochucené vepřové zelí podle receptu, který zvládne každý. Užijte si lahodnou kombinaci těchto dvou klasických ingrediencí v jednom pokrmu, který potěší všechny členy rodiny. Snažit se lépe neskončí, dokud neokusíte toto výtečné jídlo!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500g zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • 500g houskového chleba
  • 2 vejce
  • mléko podle potřeby
  • sůl

Postup

  1. Nejdříve si připravíme vepřové zelí. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso a cibuli.
  2. Přidáme nasekané zelí, kmín, cukr, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. Mezitím si připravíme houskový knedlík. Nakrájíme housku na kostky a zalijeme mlékem, aby změkla.
  4. Přidáme vejce a sůl a promícháme. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu mléka.
  5. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
  6. Hotové knedlíky podáváme s vepřovým zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *