28. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se, jak připravit domácí houskový knedlík s vepřovým masem díky našemu jednoduchému receptu. Těsto z kvásku a kypřícího prášku vám zaručí nadýchané knedlíky, které si zamilujete! Vychutnejte si tradiční české jídlo s lahodnou omáčkou a kousky vepřového masa.
Suroviny:
- 600 g vepřového masa
- 500 g houskového knedlíku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme chvíli dusit.
- Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a restujeme do měkka.
- Mezitím uvaříme houskový knedlík podle návodu na obalu.
- Když je knedlík hotový, nakrájíme ho na plátky a podáváme s vepřovým masem.