11. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasický houskový knedlík s vepřovým masem, oblíbené jídlo, které si zamilujete! S naším jednoduchým receptem a postupem si připravíte lahodný a sýtý pokrm, který potěší všechny vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 200g vařeného vepřového masa
- 1 vejce
- 200ml mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
- 50g másla
Postup
- Ve sklenici rozpusťte droždí se špetkou cukru a nechte kynout.
- V míse smíchejte mouku se solí a cukrem.
- Přidejte rozkynuté droždí, vejce a teplé mléko a hněte těsto.
- Poté nechte těsto 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Vytvarujte z těsta knedlík a ve vařící osolené vodě ho vařte asi 20 minut.
- Zatím si opečte na pánvi nakrájené vepřové maso s máslem.
- Po uvaření knedlíku ho nechte okapat a pak podávejte se smaženým vepřovým masem.