23. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík s omáčkou je tradiční české jídlo, které si zamilujete na první kousek. Skvělý recept na nadýchaný houskový knedlík doplněný lahodnou omáčkou, která zaručeně rozvine vaše chuťové buňky. Nechte se hýčkat jedinečnou kombinací chuti a vyzkoušejte tento pokrm doma! S námi se naučíte, jak snadno připravíte houskový knedlík s omáčkou a získáte tak neocenitelné kuchařské zkušenosti. Bon appétit!
Suroviny
- 500g houskového chleba
- 2 vejce
- 150ml mléka
- 100g másla
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- Špetka soli a pepře
Postup
- Nejprve nakrájejte houskový chleba na malé kostky a dejte do mísy.
- V druhé míse smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř a přelijte přes nakrájený chleba. Nechte chvíli odstát, aby se chléb nasál tekutinu.
- Vytvarujte z chlebové směsi knedlíky a dejte vařit do osolené vroucí vody asi po dobu 20 minut.
- Mezitím na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte hladkou mouku a restujte, dokud směs nezezlátne.
- Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání nechte omáčku provařit do zhoustnutí.
- Hotové houskové knedlíky podávejte polité cibulovou omáčkou.