27. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s kuřecím paprikášem
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík s kuřecím paprikášem je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Naučte se jak připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou šťavnatého kuřecího masa a kořeněné paprikové omáčky, která se bude krásně hodit k měkkým houskovým knedlíkům. S naším receptem na houskový knedlík s kuřecím paprikášem si můžete pochutnat kdykoliv ať už sami, nebo ve společnosti rodiny či přátel. Zároveň si dopřejte kousek kuchařské tradice a zkusit vařit tento skvělý pokrm sami.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Mouku smícháme s mlékem, vejcem a solí. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho odpočinout.
  2. V hrnci osmažíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.
  3. Přidáme nakrájené papriky, mletou papriku a zalijeme vodou, aby se maso pěkně podusilo. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, které stočíme do tvaru knedlíků. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
  5. Vytvoříme směs smetany se šťávou z kuřecího paprikáše a necháme chvíli provařit. Hotové knedlíky podáváme se šťavnatým kuřecím paprikášem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *