6. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový krém se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Houbový krém se špenátem je lahodný, zdravý a vydatný recept, který spojuje vynikající chuť hub s výživným špenátem. Tento krém je ideální jako předkrm nebo lehký oběd. Připravuje se jednoduše a rychle, a přitom se vám podaří zachovat výrazné aromatické látky hub a čerstvost špenátu. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké svou šikovností ve vaření. Vaše chuťové buňky si budou jistě pochutnat na této výjimečné kombinaci přírodních chutí.

Suroviny:

  • 250 g hub (např. žampiony)
  • 200 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Špenát omyjte a zbavte tvrdých stonků. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte houby a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte špenát a opékejte ho, dokud nezměkne a zmenší svůj objem.
  4. Všechny připravené suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou kaši.
  5. V hrnci ohřejte zeleninový vývar a poté do něj přidejte směs z mixéru. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut za občasného míchání.
  6. Zapnutým mixérem postupně přilévejte smetanu na vaření a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence krému.
  7. Ochutnejte a přidávejte sůl a pepř podle své chuti.
  8. Houbový krém se špenátem je hotový. Podávejte ho teplý s čerstvou nasekanou petrželkou a křutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *